Επιλογή Σελίδας

Η μεσοθεραπεία σώματος με microneedling είναι μία επαναστατική θεραπεία που στοχεύει στην φυσική κολλαγονογένεση και ανάπλαση του δέρματος χωρίς νυστέρι, με τη χρήση ενός ειδικού στυλό με μικροβελόνες.
Σε πρώτη φάση εφαρμόζεται ένα κοκτέιλ δραστικών ουσιών στην προς θεραπεία περιοχή. Ανάλογα με το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί το κοκτέιλ μπορεί να περιέχει υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα, συσφικτικές ή αναπλαστικές ουσίες κ.α.

Στη συνέχεια με τη χρήση των μικροβελόνων δημιουργούνται χιλιάδες μικροοπές μέσω των οποίων διεισδύουν οι δραστικές ουσίες στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προκαλείται ένας ελεγχόμενος τραυματισμός αναγκάζοντας το μηχανισμό άμυνας του δέρματος να προβεί σε διεργασίες επούλωσης αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Με τη μεσοθεραπεία σώματος με microneedling μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά η κυτταρίτιδα, οι ραγάδες, η χαλάρωση κυρίως σε βραχίονες και μηρούς, τα σημάδια από ακμή στην πλάτη και οι λεπτές γραμμές στην περιοχή του ντεκολτέ. Μετά τη θεραπεία το δέρμα είναι αισθητά πιο ενυδατωμένο, σφριγηλό και ελαστικό.
Η μεσοθεραπεία σώματος με microneedling είναι μία θεραπεία σχετικά ανώδυνη. Ένας ήπιος ερεθισμός που δημιουργείται εξαιτίας του μικροτραυματισμού του δέρματος υποχωρεί μέσα σε 24 ώρες. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας που σημαίνει ότι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

Pin It on Pinterest