Επιλογή Σελίδας

Πρόκειται για μία από τις νεότερες και πιο καινοτόμες θεραπείες αντιγήρανσης και όχι μόνο, που στοχεύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και στο χόριο (μεσόδερμα).
Η μεσοθεραπεία , γίνεται με τη χρήση απλής ένεσης ή  ενός ειδικού πιστολιού που έχει τα χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικού συστήματος που επιτρέπει την προσαρμογή προγράμματος που καθορίζει το βάθος διείσδυσης της βελόνας Χάρη στη χρήση αποστειρωμένου και μιας χρήσεως σταθεροποιητή δέρματος, εξασφαλίζονται στον ασθενή κι στον γιατρό τέλειες συνθήκες υγιεινής κι επιτρέπεται η σταθεροποίηση του δέρματος κατά τη στιγμή της ένεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της αίσθησης του πόνου κατά τη διάρκεια της παρακέντησης του δέρματος του ασθενούς.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας  ένα κοκτέιλ ενεργών συστατικών  εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Το κοκτέιλ αυτό μπορεί να αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, λευκαντικούς παράγοντες κ.α.
Η επιδερμίδα ενυδατώνεται σε βάθος, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται, οι ρυτίδες και οι διεσταλμένοι πόροι μειώνονται αισθητά, το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό. Επίσης είναι μια θεραπεία κατάλληλη για δυσχρωμίες, πανάδες και σημάδια ακμής.

Συχνές ερωτήσεις:

Η χρήση της βελόνας κάνει τη θεραπεία επώδυνη;

Όχι, ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται είναι ελεγχόμενος και αναίμακτος. Υπάρχει βέβαια κάποια ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά είναι ανεκτή.

Έχει παρενέργειες;

Αν το δέρμα απολυμανθεί σωστά πριν τη θεραπεία η πιθανότητα να υπάρξει κάποια παρενέργεια είναι μηδαμινή. Υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός ,ίσως και κάποιοι μικροί μώλωπες μετά τη θεραπεία κάτι απόλυτα φυσιολογικό που υποχωρεί μέσα σε 1-2 ημέρες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

4-8 συνεδρίες ανά 7-10 ημέρες τον πρώτο ενάμισυ μήνα και ύστερα ανά τρείς με τέσσερις μήνες περίπου ανάλογα με το πρόβλημα και το βαθμό γήρανσης του δέρματος.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Ο σχηματισμός του κολλαγόνου είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό ενώ ο ασθενής θα αρχίσει να βλέπει σημάδια βελτίωσης από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τη συνεδρία το αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί  6-8 εβδομάδες αργότερα.

Μπορώ να πλύνω το πρόσωπο μου ή να βαφτώ μετά τη θεραπεία;

Οι πλύσεις θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο μετά τη θεραπεία για τις πρώτες 12 ώρες. Αν νοιώθετε ενόχληση ή αίσθημα καύσου προτιμήστε τις κρύες κομπρέσες. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 24 ώρες που οι μικροοπές θα εξαφανιστούν εντελώς.

 

 

Pin It on Pinterest