Επιλογή Σελίδας

Οι ραγάδες είναι ένα από τα πιο δύσκολα δερματικά προβλήματα που η θεραπεία τους απασχολεί εδώ και χρόνια δερματολόγους, πλαστικούς και αισθητικούς. Το χρώμα των ραγάδων είναι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους.

Όταν οι ραγάδες είναι κόκκινες θα πρέπει να δράσουμε άμεσα γιατί σε αυτό το στάδιο η θεραπεία μπορεί να είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τις λευκές ραγάδες, η καταπολέμηση των οποίων είναι πιο δύσκολη και μέχρι τώρα μόνο η χειρουργική επέμβαση μπορούσε να δώσει μία ικανοποιητική λύση.

Η θεραπεία με microneedling για την καταπολέμηση των ραγάδων είναι μία επαναστατική μέθοδος που βασίζεται στην ικανότητα του οργανισμού να αναπλάθει μόνος του τα τραύματα του. Είναι μία ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, απόλυτα ανεκτή από το δέρμα και χωρίς παρενέργειες.

Με τη χρήση ενός ειδικού στυλό, στην κορυφή του οποίου είναι προσαρμοσμένη μια κεφαλή με μικροβελόνες, η αισθητικός ή ο γιατρός δημιουργεί χιλιάδες μικροοπές στην πάσχουσα περιοχή και έναν ελεγχόμενο τραυματισμό του δέρματος.

Στόχος της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης για την δημιουργία νέου συνδετικού ιστού. Η διαδερμική μεταφορά ενεργών συστατικών από ένα κοκτέιλ που εφαρμόζεται στην επιδερμίδα κατά την διάρκεια της συνεδρίας ενισχύει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Μετά την θεραπεία με microneedling η εικόνα του δέρματος θα είναι αισθητά βελτιωμένη. Οι λευκές ραγάδες θα είναι μικρότερες και λεπτότερες ενώ οι κόκκινες μπορεί να εξαφανιστούν τελείως.

Pin It on Pinterest