Επιλογή Σελίδας

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μια νέα πρωτοποριακή και απόλυτα ασφαλής θεραπεία που δίνει λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών. Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Αυτή η θεραπεία τριχόπτωσης συνίσταται στην έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία όπου παρατηρείται αραίωση, μετά από κατάλληλη επεξεργασία του αίματος που λαμβάνεται από τον ασθενή.
Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP ενισχύει την ανάπτυξη των τριχοθυλακίων και κατά συνέπεια προκαλεί τη φύτρωση μαλλιών. Επιπλέον, λειτουργεί προληπτικά εναντίον της τριχόπτωσης, καθώς εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών, ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά. Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στην περιοχή της εμφύτευσης, όσο και στην δότρια χώρα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την επούλωση και μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα.

    • Αρχικά λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον ασθενή
    • Γίνεται φυγοκέντρηση σε συγκεκριμένες στροφές και για καθορισμένο χρόνο, ώστε να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP)
    • Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου.
    • Γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στις περιοχές του τριχωτού όπου υπάρχει αραίωση των μαλλιών, προκαλώντας επανενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες & γυναίκες. Εκτός από την ανδρογενετική αλωπεκία, η θεραπεία της τριχόπτωσης με το PRP μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην γυροειδή αλωπεκία, σε κάθε είδους διάχυτη αλωπεκία, ενώ είναι ιδανική και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν αρχίζει να εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. θεραπεία τριχόπτωσης PRP θα πρέπει να επαναλαμβάνεταικάθε 4-6 εβδομάδες για το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη της θεραπείας (4-6 συνεδρίες), και στη συνέχεια μία φορά ανά εξάμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν παρενέργειες, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο ιατρό.

Pin It on Pinterest