Επιλογή Σελίδας

Αφήστε τη φύση να δράσει ευεργετικά στην επιδερμίδα σας!!!

Η θεραπεία ακμής με οξέα φρούτων μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ήπιας ακμής με πολύ καλά αποτελέσματα. Στόχος της θεραπείας είναι η σταδιακή απολέπιση της επιδερμίδας, η μείωση της παραγωγής σμήγματος, η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και  η ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Η ισχυρή μικροβιοκτόνος δράση των οξέων συμβάλει στην μείωση του βακτηριδίου που προκαλεί την ακμή.

Συχνές ερωτήσεις:

Έχω ακμή. Τι μπορεί να μου προσφέρει η θεραπεία με οξέα φρούτων;

Η εικόνα της επιδερμίδας μετά από μία ολοκληρωμένη θεραπεία με οξέα φρούτων μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά. Τα σπυράκια θα μειωθούν αισθητά, ενώ η αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης θα βοηθήσει τις ατροφικές ουλές που έχουν δημιουργηθεί από την ακμή να γεμίσουν και το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και ανανεωμένο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν ;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος; Μία ολοκληρωμένη θεραπεία απαιτεί τουλάχιστον 8 συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα που θα κρίνει η αισθητικός ή ο δερματολόγος ανάλογα με την περίπτωση.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνω κάποια θεραπεία με οξέα φρούτων;

Τα οξέα φρούτων είναι φωτοευαίσθητα γι’ αυτό και η θεραπεία με οξέα πρέπει να γίνεται μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. Η χρήση αντηλιακού μετά από κάθε συνεδρία είναι απαραίτητη ακόμη και χωρίς την παρουσία ήλιου.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Ναι. Η θεραπεία με οξέα φρούτων δεν μπορεί να γίνει σε πολύ ευαίσθητα δέρματα, σε σοβαρές δερματικές παθήσεις και σε έντονες ευρυαγγείες.

Υπάρχουν παρενέργειες κατά την διάρκεια ή μετά την θεραπεία;

Όχι όταν η θεραπεία γίνεται σωστά είναι πολύ σπάνιο να υπάρξουν παρενέργειες. Ένα ελαφρύ τσούξιμο που μπορεί να αισθανθεί κάποιος στην αρχή της συνεδρίας είναι απόλυτα φυσιολογική αντίδραση του δέρματος. Επίσης πολύ συχνά υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός και ήπια απολέπιση μετά την συνεδρία που με την σωστή ενυδάτωση υποχωρούν πολύ γρήγορα.

 

Pin It on Pinterest