Επιλογή Σελίδας

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένα μόριο που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο δέρμα μας και ειδικά στην μεσοκυττάρια ουσία. Σήμερα, το μόριο αυτό παράγεται από τη χημική βιομηχανία και είναι ασφαλές για χρήση στην αισθητική ιατρική, σαν εννέσιμο υλικό. Πλέον, δεν χρειάζεται ούτε τεστ ευαισθησίας, όπως προηγούμενα υλικά (κολλαγόνο, κλπ). Σαν μόριο το υαλουρονικό οξύ, έχει την ιδιότητα να συγκεντρώνει μόρια νερού γύρω του (είναι δηλαδή πολύ υδρόφιλο), με αποτέλεσμα να αυξάνει τον όγκο της περιοχής στην οποία εννίεται. Έτσι δίνει μια φρεσκάδα, όταν χρησιμοποιείται σε αραιές συγκεντρώσεις (πυκνότητες), όπως στην μεσοθεραπεία.

Σε πιο πυκνές συγκεντρώσεις (χαμηλού όμως ιξώδους) χρησιμοποιείται (σαν filler) για το γέμισμα λεπτών ρυτίδων, όπως το “πόδι της χήνας” γύρω απο τα μάτια, ή τις ρυτίδες του “καπνιστού” γύρω από το στόμα, κλπ.

Σε ακόμη πυκνότερες συγκεντρώσεις χρησιμοποιείται σαν γεμιστικό σε μεσαίες και βαθειές ρυτίδες, όπως: οι ρινοπαρειακές, του μεσοφρυου, κλπ.

Η δράση του σαν filler, είναι άμεση και το αποτέλεσμα εμφανές. Στην περίπτωση αυτή γεμίζει το εσωτερικό της ρυτίδας, με αποτέλεσμα η ρυτίδα να γίνεται πιο ρηχή και άρα να αντανακλά πιο εύκολα το φως και να φαίνεται λιγότερο. Σε ακόμη πιο πυκνές συγκεντρώσεις (σαν γέλη), χρησιμοποιείται , για αύξηση όγκου, στα ζυγωματικά, το πηγούνι, τα χείλη, κλπ. Ανάλογα την πύκνότητα, είναι και η διάρκεια της δράσης του, όπου κυμαίνεται από 3 μήνες έως 6.

Η εφαρμογή του γίνεται ως εξής: Με μια λεπτή βελόνα ο γιατρός περνάει μέσα στο δέρμα την ουσία, δίνοντας το σχήμα που θέλει. Δηλαδή, στην περίπτωση των ρυτίδων αυξάνεται ο όγκος κάτω από αυτές, και έτσι, λειαίνονται και περιορίζονται, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό. Αν ο στόχος είναι τα χείλη, θα τους προσδώσει όγκο, θα βελτιώσει το περίγραμμα και θα τα κάνει να δείχνουν πιο όμορφα. Τέλος, αν ο στόχος είναι να διορθωθεί συνολικά το σχήμα του προσώπου, ο γιατρός γεμίζει τα ζυγωματικά ή το πηγούνι, προσδίδοντάς τους τον χαμένο όγκο και κάνοντας το πρόσωπο πιο συμμετρικό.Αν ο στόχος είναι τα μάτια

 

Pin It on Pinterest