Επιλογή Σελίδας

Πρόκειται για μία από τις νεότερες και πιο καινοτόμες θεραπείες αντιγήρανσης και όχι μόνο, που στοχεύει στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και στο χόριο (μεσόδερμα).
Η μεσοθεραπεία με μικροβελόνες (microneedling), γίνεται με τη χρήση ενός ειδικού στυλό πάνω στον οποίο προσαρμόζεται μία κεφαλή με 9 μικροβελόνες.
Η θεραπεία βασίζεται στην ίδια την ικανότητα του οργανισμού να επουλώνει τις πληγές του. Με τη χρήση των μικροβελόνων δημιουργείται ένας ελεγχόμενος μικροτραυματισμός στην επιδερμίδα αναγκάζοντας τον εγκέφαλο να στείλει αμέσως αναπλαστικούς παράγοντες και λεμφοκύτταρα για να επουλώσει την τραυματισμένη περιοχή. Οι ινοβλάστες διεγείρονται άμεσα αυξάνοντας την παραγωγή σε νέο κολλαγόνο το οποίο εναποτίθεται στο χόριο με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των ρυτίδων και τη σύσφιξη της επιδερμίδας.

Δεν σταματάμε όμως εδώ!!!

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας εφαρμόζεται στην επιδερμίδα ένα κοκτέιλ ενεργών συστατικών που με τη βοήθεια των μικροβελόνων εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της.Το κοκτέιλ αυτό μπορεί να αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικές ουσίες, αμινοξέα, λευκαντικούς παράγοντες κ.α.
Με τη θεραπεία με microneedling η επιδερμίδα ενυδατώνεται σε βάθος, οι λεπτές γραμμές εξαφανίζονται, οι ρυτίδες και οι διεσταλμένοι πόροι μειώνονται αισθητά, το περίγραμμα του προσώπου επαναπροσδιορίζεται και το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ελαστικό. Επίσης είναι μια θεραπεία κατάλληλη για δυσχρωμίες, πανάδες και σημάδια ακμής.

 

Συχνές ερωτήσεις:

Η χρήση των μικροβελόνων κάνει τη θεραπεία επώδυνη;

Όχι, ο μικροτραυματισμός που δημιουργείται είναι ελεγχόμενος και αναίμακτος. Υπάρχει βέβαια κάποια ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά είναι ανεκτή.

Έχει παρενέργειες;

Αν το δέρμα απολυμανθεί σωστά πριν τη συνεδρία η πιθανότητα να υπάρξει κάποια παρενέργεια είναι μηδαμινή. Υπάρχει ένας ερεθισμός μετά από τη θεραπεία ο οποίος είναι απόλυτα φυσιολογικός και υποχωρεί μέσα σε 1-2 ημέρες.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

4-8 συνεδρίες ανά 7-10 ημέρες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Ο σχηματισμός του κολλαγόνου είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Για το λόγο αυτό ενώ ο ασθενής θα αρχίσει να βλέπει σημάδια βελτίωσης από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τη συνεδρία, το αποτέλεσμα θα ολοκληρωθεί 6-8 εβδομάδες αργότερα.

Μπορώ να πλύνω το πρόσωπο μου ή να βαφτώ μετά τη συνεδρία;

Οι πλύσεις θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο για τις πρώτες 12 ώρες. Αν νοιώθετε ενόχληση ή αίσθημα καύσου προτιμήστε τις κρύες κομπρέσες. Το μακιγιάζ επιτρέπεται μετά από 24 ώρες που οι μικροοπές θα εξαφανιστούν εντελώς.

Pin It on Pinterest