Επιλογή Σελίδας

Κανναβη: ο σύμμαχος στην καλή υγεία του δέρματος

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η κάνναβη έχει καταστεί μια εναλλακτική λύση θεραπείας για πολλούς ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι ένα φυτοκανναβοειδές που προέρχεται από το φυτό της κάνναβης και αποτελεί ένα από τα 85 μοναδικά συστατικά που βρίσκονται στη κάνναβη, γνωστά ως κανναβινοειδή. Η θεραπευτική της αξία στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού και νευρολογικού συστήματος είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.
Τις ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης στο δέρμα όμως τις γνωρίζετε;
Όπως σε όλο το σώμα, έτσι και στο δέρμα υπάρχουν υποδοχείς κανναβινοειδών και παράγονται και ενδοκανναβινοειδή. Το γεγονός ότι τους συναντάμε παντού στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα ενδοκανναβινοειδή στη βασική υγεία και στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας. Η ευεργετική επίδραση τους είναι δεδομένη, από τη δράση της ανανδαμίδης, που αναστέλει τη διαφοροποίηση των κερατινοκυττάρων της επιδερμίδας.
Το λάδι κάνναβης όπως όλα τα έλαια είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ενυδατικό παράγοντα για την επιδερμίδα.
Ταυτόχρονα η αποδεδειγμένα καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση της κάνναβης κάνει τις κρέμες που την περιέχουν ένα πραγματικό σύμμαχο σε περιπτώσεις εκζέματος, ακμής, ψωρίασης ή άλλων δερματικών παθήσεων.
Γνωστή είναι επίσης η δράση της κάνναβης κατά των ελευθέρων ριζών, κάτι που καθιστά το έλαιο της ισχυρό σύμμαχο κατά της γήρανσης της επιδερμίδας, καταπολεμώντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Επιπλέον η αντιοξειδωτική δράση της κάνναβης συμβάλει στον καθαρισμό του δέρματος από τις τοξίνες ενώ το αναζωογονεί και το αναδομεί σε βάθος.

Στο Medi Renatus μπορείτε να βρείτε προϊόντα κάνναβης για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, καθώς και διάφορα άλλα προϊόντα κάνναβης για τη γενική υγεία του οργανισμού σας.

Pin It on Pinterest